De Narrekap speelt in het kader van

 

200 jaar Best:

 

 

 

Brug naar de toekomst  

 

Toneelvereniging De Narrekap brengt dit keer een grootschalige productie op een historische locatie in Best. Een brug naar de toekomst zal worden gespeeld in één van de Bata fabrieken. 

 

Het stuk wordt geschreven door cabaretier, toneel- en musicalschrijver John van der Sanden uit Helmond. Het enige dat nu bekend is, is dat het toneelstuk gaat over de periode vlak na de oorlog tot begin jaren zestig. Dat wordt gezien als een roerige tijd, waarin ook letterlijk de brug geslagen werd tussen twee ‘werelden’, Batadorp en Best. Van der Sanden werkt onder meer samen met erfgoedvereniging Dye van Best, die vorig jaar het archief van Bata in handen kreeg.   

Met recht een onderwerp om in het jaar dat Best 200 jaar bestaat, aandacht aan te besteden: indien oprichter Tomáš Bata van de Tsjechische schoenenfabriek de grond ten zuiden van het huidige centrum niet had uitgekozen als een van de productielocaties, had Best er waarschijnlijk heel anders uitgezien. De voorstelling zal een mix zijn van historische elementen vanuit de geschiedenis  en een verhaallijn die worden verwerkt tot een leerzame en vermakelijke voorstelling.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UA-130696824-1